понедельник, 16 марта 2020 г.

Завдання для 8-А, 8-Б та 8-В класів з української мови з 16.03 по 22.03. 2020 р.

Завдання з української мови
1. Перегляньте відеоурок за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=WRdl08mK5gs
2. Виконайте вправи
            1.   Записати в одну колонку звертання, а в другу – вставні слова, словосполучення, речення. Визначити їх вид.
         Сину, треба думати, сизокрилий, соромно сказати, Вітчизно моя, може, люди, дозвольте, Ніно Павлівно, тато його був у відрядженні, Україно, з іншого боку, червоні троянди, безумовно, брати, між іншим, дорогі мої однокласники, зрештою, мово рідна, мій друже, без сумніву, між нами кажучи, о земле, будь ласка, по-моєму, чудовий краю, на мою думку, по-перше, вітре, далі солов’їні, по-друге, до речі, щастя мені тоді настало, вечірнє сонце, безперечно.
2. Переписати текст, розподіливши його на абзаци та визначаючи  межі речень.  Записати, розставивши розділові знаки. Визначити речення зі звертаннями і вставними словами. Виконати синтаксичний розбір одного речення зі звертанням, одного з вставним словом (за власним вибором).
У кожного з вас друзі є найпотаємніша найсвітліша мрія про майбутнє ким бути один напевно хоче стати льотчиком другий металургом третій комбайнером четвертий учителем адже безліч світлих доріг перед юними громадянами демократичної країни і в кожного з них безумовно є своє заповітне бажання як добре мріяти про майбутнє як кажуть людина без мрії що птах безкрилий однак тільки та мрія не безплідна яка тісно  пов’язана з життям з працею в ім’я Батьківщини над усе ми цінуємо труд ми славимо тих чиї груди прикрашають ордени й золоті медалі у нас не повинно бути ледарів дармоїдів білоручок ви друзі мабуть найщасливіші люди на Землі бо жити вам і творити у світлому майбутньому (За Б. Баклановим).
УВАГА! Відскануйте виконані вправи в зошиті та відправте на електронну пошту curkanallakpnl@gmail.com до 21.03.2020р.
Не забудьте вказати в роботі прізвище і клас!

1 комментарий:

  1. Добрый день! Подскажите пожалуйста , эти задания нужно сделать в рабочей тетради , затем сфотографировать и отправить по указанной почте ?!

    ОтветитьУдалить