среда, 20 мая 2020 г.

Завдання з української мови для десятикласників від 20.05.2020 р.


Шановні десятикласники!
          На цьому тижні ви пишете контрольний диктант і виконуєте роботу з редагування тексту.

РЕДАГУВАННЯ ТЕКСТУ
Знайдіть і виправте змістові, лексичні та граматичні помилки. Розставте пропущені розділові знаки. Запишіть відредагований текст.

Весна
Ясним зеленим пухом укрилося вербове гілля і гілочки полагіднішали й подобрішали немов тихонь радіють немов по-своєму всміхаються. Кожна верба – мов зелена хмара пуху що її тримає вкупі якась дивовижна сила. Ось –ось він разлититься почав падати по пушинці другій. І не хочеться вірити  що мине кілька днів – і цей вербовий пух перетвориться на листя. Воно потемнішає здаватиметься не таким легким. І вже верби не ввижатимуться хмарами що посідали на землю а просто – висняними деревами, та й годі.
Ліс ще недавно стояв прозорий і начебто незатишний – далекі просвіти виднілися поміж деревами і коли навить шумів під вітром то якось голо і просто шумів, зовсім не так, що восени чи влітку…А це на вільсі і на березі зграйками посідали розіблені соковиті листочки спершу не листочки навіть а якісь заїдливі знаки натяки на них тіки обіцянка.

УВАГА! Відскануйте або сфотографуйте виконану роботу в зошиті та відправте на електронну пошту curkanallakpnl@gmail.com до 22.05.2020р.


Комментариев нет:

Отправить комментарий